De omgeving

In natuurgebied de Gelderse Poort kunt u heerlijk fietsen over de dijken of struinen langs rivieren. Galloway runderen en Konikpaarden lopen in ruige gebieden als de Klompen- en Millingerwaard vrij rond en wellicht komt u zelfs beversporen of een vos tegen. Dat u zich ook nog in het Betuwse land bevindt, blijkt als in het voorjaar de fruitbomen hun bloesempracht tonen. Op cultuur-historisch gebied zijn in de nabije omgeving o.a. kasteel de Doornenburg en fort Pannerden interessant om te bezichtigen.

Rond Nijmegen liggen in een fascinerend en bosrijk heuvellandschap mooie dorpen verscholen. De oudste stad van Nederland koestert haar geschiedenis in historische gebouwen, parken en musea zoals Museum Het Valkhof.

Arnhem is als stad bekend vanwege 'De slag om Arnhem'. Het Airbornemuseum is maar een voorbeeld van de vele musea die in en om deze stad te vinden zijn. Zo zijn onder meer het Museum voor Moderne Kunst, Landgoed Bronbeek en het Kröller-Müller Museum op Nationaal Park de Hoge Veluwe, zeker een bezoek waard.

Beide steden hebben een breed winkelaanbod. Er zijn nog knusse winkeltjes in smalle straatjes, waar je in een gemoedelijke sfeer nog heel persoonlijk geholpen wordt. Ook op uitgaansgebied (film, theater, restaurants en café's) is er van alles te beleven.

In de gastenkamer is uitgebreide informatie over de omgeving beschikbaar.